6 Ağustos 2012 Pazartesi

dar zamanda iftar menüm


köfte patates ve pilav:

malzeme: * 500 gr dana kıyma
* 2-3 dilim bayat ekmek içi
* 1 – 2 Soğan
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 – 2 çay kaşığı kimyon
* 1 yumurta
* Yarım demet maydanoz
* Kızartmak için 1 bardak zeytinyağ veya ayçiçek yağı


yapılışı:   Kuru köfte için bir kapta az yağlı koyun kıyması, rendelenmiş soğan,ıslatılıp ufalanmış ekmek içi, yumurta,tuz,karabiber ve kimyonu iyice yoğurarak karıştırın.Köfte hamurunu serin bir yerde en az 15-20 dakika dinlendirdikten sonra,parmak biçiminde parçalar halinde yuvarlayın.Fazla yağını çekmesi için,köfteleri tavadan çıkarıp bir kağıt havlu üzerine alın.Sana’yı bir tavada kızdırıp,unlanmış kuru köfteleri kızgın yağda altüst ederek pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder